Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че Ивицата Газа е изправена

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че Ивицата Газа е изправена
Коментари Харесай

СЗО: Газа е пред опасност да остане без вода

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че Ивицата Газа е изправена пред непосредствена рецесия в региона на публичното здраве, защото в палестинския анклав " липсва вода ".


Агенцията на Организация на обединените нации съобщи, че животът на повече от 3500 пациенти в 35 лечебни заведения в Газа е изложен на непосреден риск, и прикани за безконтролен достъп на филантропична помощ до анклава.

В неделя съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че израелски чиновници са му споделили, че са присъединили още веднъж водопровода в южната част на Газа. Говорител на Хамас отхвърли изказванията на Израел, като съобщи, че хората в Газа " пият нездравословна вода, което съставлява сериозна здравна рецесия, застрашаваща живота на жителите ".

Джейсън Лий, шеф на " Спасете децата " в Палестина, съобщи по-рано през днешния ден пред Би Би Си, че организацията за помощ има сведения, че в някои елементи на южната част на Газа още веднъж тече вода, само че без гориво или електричество за изпомпването ѝ тя няма да бъде налична за популацията.

Ръководителят на организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA) предизвести късно в неделя, че Газа е " задушена ", като добави, че " нито една капка вода " не е била позволена в линията Газа повече от седмица.

Филип Лазарини съобщи: „ Газа е задушена и наподобява, че светът сега е изгубил своята човещина. Ако погледнем въпроса за водата - всички знаем, че водата е живот - в Газа липсва вода, значи в Газа липсва живот. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР