Световната здравна организация (СЗО) поиска неограничен достъп до сирийския град

...
Световната здравна организация (СЗО) поиска неограничен достъп до сирийския град
Коментари Харесай

Близо 500 души в Сирия са със симптоми на химическа атака, обяви СЗО

Световната здравна организация (СЗО) изиска " безграничен достъп " до сирийския град Дума поради информацията, че близо 500 души може да са наранени от хипотетична химическа офанзива там.

Сирийското държавно управление (чиито самолети са пуснали бомби с токсични субстанции съгласно опозиционни активисти) отхвърля да стои зад хипотетични случаи на приложимост на химически оръжия. Дамаск и Москва даже желаеха от Организацията за възбрана на химически оръжия (ОЗХО) да ревизира данните, че такава офанзива е осъществена в Дума. Вчера ОЗХО разгласи, че ще изпрати задача на терен.

Информацията, която цитира СЗО, е за 70 убити и близо 500 души съм признаци, които сочат излагане на токсични химикали - затруднено дишане, раздразнени лигавици и разстройства в централната нервна система.

" Две здравни институции също може да са наранени от офанзивите, " сподели организацията в изказване, оповестено през днешния ден. СЗО изиска опция да се " погрижи за засегнатите, да оцени въздействието върху здравето (им) и да даде повсеместен отговор, обвързван с общественото здраве. "

Данните за над 500 души, наранени от офанзивите, съответстват с тези на Сирийско-американската лекарска общественост, съгласно която толкоз са и откараните в лечебни заведения със признаци, напомнящи за химическа офанзива.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР