Световната здравна организация (СЗО) обяви вчера, че новият коронавирус, който

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви вчера, че новият коронавирус, който
Коментари Харесай

СЗО още не обявява световна извънредна ситуация заради коронавируса от Китай

Световната здравна организация (СЗО) разгласи през вчерашния ден, че новият ковид, който се появи в Китай и се популяризира в няколко страни, към момента не съставлява интернационална изключителна обстановка, само че развиването му се следи " всяка минута ", съобщи " Ройтерс ".

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус оповести тази информация, откакто изключителна комисия от 16 самостоятелни специалисти проучва най-новите данни и направи рекомендации, които той одобри.

" Не правете неточност, в Китай има изключителна обстановка ", сподели шефът на СЗО на конференция в централата на институцията в Женева. " Това още не е станало изключителна обстановка в международен мащаб. Но може да се трансформира в такава ".

Китай през вчерашния ден сложи в изолираност жителите на два града в епицентъра на разпространяването на ковид, който умъртви 25 души, а над 800 са инфектирани.

Като израз на паниката, обхванала цялостен Китай, управляващите затвориха комплекса на Забранения град в Пекин до второ разпореждане, с цел да предотвратят болест измежду посетителите му, съобщи " Франс прес ".

Китай пробва да не повтори грешките си от времето на вируса SARS, когато опитът да се прикрият случаите на болест докара до разпространяването ѝ и до повече жертви из страната.

Дни след известието, че вирусът евентуално е почнал от пазар за морска храна в Ухан, на който нелегално се продават и диви животни, управляващите в Пекин потвърдиха, че коронавирусът се предава от човек на човек. Те обаче също по този начин предизвестяват, че смъртните случаи са най-вече при хора със съпътстващи болести като да вземем за пример паркинсон и диабет.

Проблемът с вируса стартира седмици преди китайската Нова година, когато стотици милиони поданици пътуват сред разнообразни елементи на азиатския колос - събитие, тормозило ръководещите поради риска от зараза.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР