Световната здравна организация (СЗО) издаде насоки, според които децата над

...
Световната здравна организация (СЗО) издаде насоки, според които децата над
Коментари Харесай

СЗО препоръчва децата над 12 години да носят маски

Световната здравна организация (СЗО) издаде насоки, съгласно които децата над 12-годишна възраст би трябвало да носят маски, в сходство с предложената процедура за възрастни в своята страна или район, оповестява "Би Би Си ".

СЗО признава, че малко се знае за това по какъв начин децата предават вируса, само че цитира доказателства, че младежите могат да заразят другите по същия метод като възрастните. Децата на възраст под пет години и до 12 години нормално не би трябвало да носят маски, споделя СЗО.

Повече от 800 000 души са умряли от ковид по целия свят, напомня английската телевизия.

Регистрирани са минимум 23 милиона случая на зараза съгласно университета на Джон Хопкинс, като множеството от тях са регистрирани в Съединени американски щати, Бразилия и Индия.

Счита се обаче, че същинският брой на хората, които са се сблъскали с вируса, е доста по-висок, заради незадоволителното тестване и безсимптомните случаи.

Шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейес съобщи, че се надява пандемията да завърши след две години, само че върховен теоретичен консултант в Обединеното кралство предизвести, че Covid-19 в никакъв случай няма да бъде изкоренен, като хората се нуждаят от постоянни имунизации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР