Световната здравна организация съобщи, че ще публикува списък с шест

...
Световната здравна организация съобщи, че ще публикува списък с шест
Коментари Харесай

Ето кога държавите в ЕС ще могат да отменят мерките срещу COVID-19

Световната здравна организация заяви, че ще разгласява лист с шест критерия, които страните могат да вземат под внимание, когато решат да анулират ограничаващите ограничения в битката с ковид, написа " Дейли телеграф ", представен от Монитор. Критериите са: - Разпространяването на вируса е под надзор.
- Здравната система има опция да прави проби, да изолира и да лекува всеки случай, както и да наблюдава всеки контакт.
- Минимизирани са рисковете от пораждане на огнища тук-там като здравни заведения и домове за възрастни хора.
- Наложени са превантивни ограничения на работното място, в учебните заведения и на други места, където е значимо хората да отидат.
- Управление на рисковете при случаите на инфектирани, импортирани от чужбина.
- Хората са осведомени, ангажирани и имат опция да се приспособят с " новото обикновено ". Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейес посъветва страните да бъдат деликатни при анулацията на ограничаващите ограничения. На конференция той акцентира, че към момента доста неща не са известни за държанието на вируса. По думите му откриването на нови случаи на инфектирани, тестването и изолирането им към момента са значима част за надзор на пандемията. По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,87 млн. случая и над 115 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 434 000.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР