Световната здравна организация разби надеждите, че лекарството ремдесивир може да

...
Световната здравна организация разби надеждите, че лекарството ремдесивир може да
Коментари Харесай

СЗО с изненадващо заключение - ремдесивирът не е „магическият куршум“

Световната здравна организация разруши очакванията, че лекарството ремдесивир може да се окаже медикаментът на първа линия в битката с COVID-19. Смятанията за най-надежден досега препарат е част от проби с общо 4 медикаменти, извършени измежду над 11 хиляди пациента в 30 страни. Общото умозаключение и за 4-те медикамента е, че наподобява са имали „ слаб или никакъв резултат “ върху оцеляването и прогресията на болестта измежду приетите в болница инфектирани, съобщи ДПА.

Проучването „ Солидарност “ на здравната организация на Организация на обединените нации включва ремдесивир, липонавир, който се ползва върху пациенти с ХИВ, потребления против малария хидроксихолорокин, както и интерферон, създаден за лекуване на множествена склероза.

„ Това сигурно е разочароващо. Всички бихме желали да забележим е това, което постоянно се назовава „ вълшебен патрон “; лекарство, което към този момент съществува, което е безвредно и работи дейно при пациентите “, разяснява за „ Ал Джазира “ доцент Джули Фишът от катедрата по микробиология и имунология в университета в Джорджтаун.

По-рано този месец данни на производителя на ремдесивир, американската биофармацевтична компания Gilead демонстрираха, че лекуването с ремдесивир е понижило времето за възобновяване на инфектираните с пет дни.

Европейският съюз към този момент заложи на ремдесивира, откакто по-рано този месец разгласи контракт за обезпечаване на спомагателни доставки на антивирусното лекарство за до 500 хиляди души. Въпреки въпросите, свързани с ефикасността му, това беше първият медикамент, получил утвърждение от Европейски Съюз за лекуване на тежки случаи на инфектирани от новия ковид.

Ремдесевирът бе включен и в рецептата за лекуването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, паралелно с други, в това число противовъзпалителния дексаметазон, който не е част от опитите на СЗО, само че английско изследване потвърждава, че понижава смъртността измежду болните от COVID-19.

Тази седмица здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че България ще купи 2500 флакона от ремдесивир на обща стойност 2.1 млн. лв.. До момента страната ни е получила 2837 бройки от медикамента под формата на дарения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР