Световната здравна организация препоръча да не се използват преливания на

...
Световната здравна организация препоръча да не се използват преливания на
Коментари Харесай

СЗО се обяви против преливането на кръвна плазма на пациенти с COVID-19

Световната здравна организация предложи да не се употребяват преливания на кръвна плазма от хора, които към този момент са били заболели, при лекуването на пациенти с COVID-19. Настоящите доказателства сочат, че преливането не усилва възможностите за оцеляване на пациентите и не понижава потребността от механична вентилация, оповестиха от централата на СЗО в Женева, представена от БГНЕС. 

В тази връзка Световната здравна организация " изрично не предлага " преливането на плазма от излекувани хора на пациенти, чието заболяване не е тежко. Тя също по този начин не предлага и потреблението на такова преливане при лекуването на тежко заболели хора. Изключението са " избрани следени случаи за задачите на изследвания ". 

Съответните рекомендации са създадени от група интернационалните специалисти, обясниха от Световната здравна организация. Те базират своите констатации на 16 изследвания с 16236 пациенти. " След като деликатно изследваха цялата информация, специалистите стигнаха до заключението, че съвсем всички добре осведомени пациенти биха предпочели да не получават плазмата на излекувани ", отбелязва организацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР