Световната здравна организация отмени глобалната пандемия, наложена в началото на

...
Световната здравна организация отмени глобалната пандемия, наложена в началото на
Коментари Харесай

СЗО официално обяви края на COVID-19 пандемията

Световната здравна организация анулира световната пандемия, наложена при започване на 2020 година поради COVID-19. Организацията акцентира, че пандемията не е изцяло завършила, защото към момента се появяват огнища от болести, само че това са изолирани райони.

Ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус публично разгласи, че световният статут на COVID-19 пандемията е анулиран. 

Да си напомним, че COVID-19 пандемията в продължение на към три години взе живота на милиони хора, докара до локдауни в съвсем всички страни, провокира стопански безпорядък и задълбочи неравенството в международен мащаб. Според Тедрос Гебрейесус, умрелите от COVID-19 са минимум 20 милиона души, което е съвсем три пъти повече от публично записаните случаи на летален край от заразяване с ковид.

„ Това не значи, че COVID-19 е престанал да бъде световна опасност за здравето “, акцентира ръководителят на СЗО и добави, че „ няма да се поколебае да събере още веднъж специалистите, с цел да направи нова оценка на обстановката, в случай че коронавирусът още веднъж изложи на риск нашия свят “.

Той съобщи, че наклонността за понижаване на пандемията продължава към този момент повече от година и множеството страни към този момент са се върнали към естествения си метод на живот, какъвто е бил преди COVID-19.

Разпространението на ковид в целия свят бе записано на 30-ти януари 2020 година и на 11-ти март същата година бе оповестена световната COVID-19 пандемия. От тогава до през днешния ден от COVID-19 са умряли най-малко 7 милиона души, а на международната стопанска система бяха нанесени големи вреди.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР