Световната здравна организация официално е започнало проверка на случаите на

...
Световната здравна организация официално е започнало проверка на случаите на
Коментари Харесай

СЗО проверява ``необяснимите`` случаи на нов хепатит при деца |

Световната здравна организация публично е почнало инспекция на случаите на тайнствен хепатит при децата в 12 страни, пишат международните медии.

От СЗО съобщават, че минимум едно дете е умряло в резултат на болестта.

Преди дни. Специалистите към момента не могат да дефинират какво ги провокира. До момента са регистрирани 169 случая на необичаен и доста тежък хепатит. От тях 17 се нуждаят от чернодробна трансплантация.

Една от опциите, които се ревизират е композиция от вируса на COVID-19 дружно с въпросния аденовирус, които да дават необикновена реакция в организма, водеща до хепатит.

До момента тази форма на хепатит не е засичана в България. 

Хепатитът е инфектиране на черния дроб. Възможно е заболяването да възникне след преболедуване на вирусна зараза, излагане на избрани химични субстанции, корист с алкохол, опиати или да е породена от генетично заболяване.

Има пет съществени вида хепатит, провокирани от характерни вируси - известни като A, B, C, D и E - само че никой от тях наподобява не е предизвикал възпалението на черния дроб, следено при тези деца.

Някои типове хепатит могат да преминат без да основат съществени проблеми, до момента в който други могат да причинят продължително увреждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР