Световната здравна организация не очаква краят на пандемията да настъпи

...
Световната здравна организация не очаква краят на пандемията да настъпи
Коментари Харесай

Краят на пандемията няма да настъпи скоро

Световната здравна организация не чака краят на пандемията да настъпи скоро. Ръководителите на организацията за следващ път приканиха всички страни да съблюдават прецизно здравните рекомендации - носене на маска, физическа отдалеченост, хигиена на ръцете и тестване.

Германското държавно управление осъди нарушаването на рестриктивните мерки поради ковид на състоялите се митинги в Берлин против ограниченията през почивните дни, на които участваха десетки хиляди хора без защитни маски. Директорът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус предизвести, че макар конкуренцията за намирането на ефикасна ваксина за предварителна защита на COVID-19, би трябвало да се съблюдават ограничавания: „ Няма сребърен патрон сега и може и в никакъв случай да няма. Засега възпирането на епидемии се свежда до главните правила на публичното опазване на здравето и надзор на болесттите - тестване, изолираност, лекуването на пациенти и следенето и карантинирането на контактните им лица “.

Здравните специалисти приканиха майките да продължат да кърмят бебетата си, даже в случай че се заразят с ковид, защото изгодите от кърменето надвишават в пъти риска от зараза. Призивът на Тедрос беше във връзка Световната седмица на кърменето, съобщи БНР. Д-р Мария ван Керхов - началник на звеното за Covid-19 в СЗО заяви: „ Изчисленията на смъртността се движат в границите под 1 % - към 0,6 на 100. Това демонстрират последните изследвания. Това може и да не звучи като доста, само че в действителност е много висока стойност, щом става въпрос за вирус, който може да се предава елементарно “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР