Световната здравна организация констатира в доклад, че консумацията на алкохол

...
Световната здравна организация констатира в доклад, че консумацията на алкохол
Коментари Харесай

СЗО констатира намалена консумация на алкохол сред подрастващите в Европа

Световната здравна организация установи в отчет, че потреблението на алкохол от малолетните в Европа понижава, заяви ТАСС. При все това СЗО предизвестява, че използването на спиртни питиета от подрастващите остава висока, което съставлява опасност за здравето на популацията.

 © Българска телеграфна агенция
По данни от 2014 година, към една четвърт от младежите (28%) за пръв път са пробвали алкохол на 13-годишна възраст. Частта им е намаляла с 46% спрямо 2002 година. Но при 9% от девойките и 16% от момчетата на 15-годишна възраст е установена всекидневна приложимост на спиртни питиета.

Според отчета на СЗО, използването на спиртни питиета при подрастващите има негативно отражение върху психическото, общественото и физическото здраве, в това число върху развиването на мозъка и способността за асимилиране на нови познания.

В някои страни данните за приложимост на алкохол от подрастващите не са се изменили от 2002 година. СЗО прикани да бъде продължено финансирането на планове, пропагандиращи здравословния метод на живот измежду подрастващите в името на здравето на бъдещите генерации.

СЗО дефинира като нездравословна годишната потреблението на повече от 8 литра алкохол на глава от популацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР