Световната централа по футбол (ФИФА) разреши на футболистите в Русия

...
Световната централа по футбол (ФИФА) разреши на футболистите в Русия
Коментари Харесай

ФИФА разреши на играчите в Русия и Украйна да търсят нови клубове

Световната централа по футбол (ФИФА) позволи на футболистите в Русия и Украйна да замразят договорите си до края на сезона и да си потърсят нови тимове. Извънредното решение за отваряне на специфичен трансферен прозорец за играчите в тези страни е в съгласие с УЕФА и е взето предвид на военната инвазия на Русия в Украйна.

" По отношение на обстановката в Украйна, за да се даде на играчите и треньорите опция да работят и да получават заплата и да се защитят украинските клубове, в случай че страните по съответния контракт категорично не се спогодят за друго, всички трудови контракти на задгранични играчи и треньори с клубове в Украйна, ще се смятат автоматизирано замразени до края на сезона в Украйна (30 юни 2022 г.), без да е належащо да се подхващат каквито и да е дейности от страна на страните в този смисъл.

За да се улесни заминаването на задгранични играчи и треньори от Русия, задграничните играчи и треньори ще имат право едностранно да спрат трудовите си контракти с въпросните клубове до края на сезона в Русия (30 юни 2022 г.) “, се споделя в известието на ФИФА.

От това предписание към този момент се възползваха осем задгранични играчи на ФК Краснодар, които напуснаха клуба.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР