Световната шампионка в скока на височина в зала Ярослава Магучих

...
Световната шампионка в скока на височина в зала Ярослава Магучих
Коментари Харесай

Магучих с резултат над 2 метра за 36-и път в своята кариера

Световната шампионка в скока на височина в зала Ярослава Магучих даде обещание да скочи 2 метра на шампионата Kip Keino Classic в Найроби на конференцията преди конкуренцията и го извърши, оглавявайки планетарната класация за сезона с тъкмо 2.00 метра. Това беше 36-ото прекосяване на 2.00 м и повече за украинката.

Изненада имаше в бранша за мятане на копие при мъжете, където се наложи Тимъти Херман с нов народен връх на Белгия от 87.35 м. Той направи фрапантно усъвършенстване на персоналното си достижение, откакто досега имаше 80.48 м от 2019 година Двукратният международен първенец Андерсон Питърс (Гренада) остана втори с 85.72 м, а египтянинът Ихаб Абделрахман се подреди трети с 81.04 м. Местният любимец Джулиъс Йего остана пети със 77.24 м.

View this post on Instagram
A post shared by World Athletics (@worldathletics)

“Кенийците са луди и съм впечатлен. Определено ще се върна идната година. Не чаках да печеля, само че съм разчувствуван. На Световното ще преследвам купата ”, сподели Херман, за който това беше второ присъединяване в Найроби. През 2021 година той приключи трети със 77.73 м.

Олимпийският първенец в хвърлянето на чук Войчех Новицки оглави международната класация за сезона със 79.78 м.

Американката Джейн Касанавойд се наложи в същата дисциплинираност при дамите със 74.25 м. Световната рекордьорка Анита Влодарчик, за която това беше първо съревнование от юни предходната година, се подреди трета със 70.27 м.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР