Световната шампионка с Испания Джени Ермосо заяви пред съдия, че

...
Световната шампионка с Испания Джени Ермосо заяви пред съдия, че
Коментари Харесай

Ермосо даде показания в съда относно целувката на Рубиалес

Световната шампионка с Испания Джени Ермосо съобщи пред арбитър, че целувката от към този момент някогашния президент на испанския футбол Луис Рубиалес не е била „ в нито един миг по взаимно единодушие “ и че е била притисната да отбрани дейностите му.


Пристигайки в Аудиенсия Насионал в Мадрид малко преди 11:00 часа наше време, 33-годишната футболистка даде показания пред арбитър Франсиско Де Хорхе, който проверява Рубиалес по обвинявания в полово посягане и насила.

„ Сега всичко е в ръцете на правосъдната система – това е всичко, което мога да кажа “, показа тя пред публицистите при напускането на съда няколко часа по-късно. Съдебен източник разкри за Агенция Франс Прес, че тя е „ удостоверила изказването си пред прокурора, че целувката е била изцяло непредвидена и в нито един миг по взаимно единодушие “.

По време на случая на 20 август, тогавашният президент на Испанската футболна федерация Рубиалес хвана с двете си ръце Ермосо и я целуна по устните срещу волята й, откакто испанките победиха над Англия във финала на Световното състезание за дами. Той сподели, че целувката е била „ по взаимно единодушие “, само че Ермосо настоя, че това не е било по този начин. Тя заведе дело против него през септември и сподели на съдията, че е била притисната да отбрани Рубиалес както на полета назад от Австралия, по този начин и на последвала отборна почивка до Ибиса в Балеарските острови. „ След случилото се, обстановката, претърпяна от жертвата, както на полета назад до Испания и по време на престоя й на Ибиса, бил изпълнен с непрестанен тормоз от разследваните страни, което нарушило естествения й живот, довеждайки я до терзание и стрес “, сподели източникът, цитирайки показанията на Ермосо.

Според испанските закони, целувка, която е била срещу волята на някого, може да бъде счетена за полово посягане – престъпна категория, която сплотява всички типове полово принуждение. Наказанията за сходно деяние варират от санкция до четири години зад решетките. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР