Световната шампионка и олимпийска медалистка по спортна стрелба Весела Лечева

...
Световната шампионка и олимпийска медалистка по спортна стрелба Весела Лечева
Коментари Харесай

Весела Лечева: В шок съм! Имало е указания щабовете на БСП ...

Световната шампионка и олимпийска медалистка по спортна пукотевица Весела Лечева е дълготраен народен представител и деятел на Българска социалистическа партия. Ето какво показа тя пред „ Марица “ часове след новината за оставката на соцлидера Корнелия Нинова.

- Г-жа Лечева, коментарът ви за новината на деня - оставката на Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия?

- Моето предпочитание беше да водим диалозите за Българска социалистическа партия след втория тур на президентските избори. Защото ще са тежки, само че истината би трябвало да бъде казана. Защото партията ни позволи този срив през последните 1-2 години, с цел да се стигне до тежкия разгром в неделя. Нека не се крием и не търсим виновността в служебни кабинети и инициативни комитети, това няма да помогне за консолидацията на партията.

Тежък резултат, показващ сериозна низходяща наклонност. Усещането в самата партия е за безизходност, аз съм непрекъснато с хора от общинските управления. Разнопосочните сигнали на управлението основават незаинтересованост.

Начинът, по който беше подадена оставката, ми дава подозрения, че приказваме за следващия цирк. Защото няма по какъв начин да подадеш оставка, а да останеш до януари. Поне това чух. По правилник би трябвало да се избере заместител, който да управлява партията до избор на нов ръководител.

Притеснява ме и друго. Точно в събота, в деня на размисъл, се насочва Национален съвет на Българска социалистическа партия. Какво пречеше да е през днешния ден, на следващия ден, петък. Това цели друго.

- Какво?

- Медийно внимание за проблемите в партията, което не е добре за деня на размисъл, въпреки че аз съм сигурна, Радев ще завоюва. Не е прекрасен знак обаче. Партията, която би трябвало да бъде обединена в този ден, основава безпокойство измежду личните структури.

- От лагера на Нинова обаче упрекват Радев за надали не татко на партията на Кирил Петков и Асен Василев, която взе много гласове от Българска социалистическа партия, въпреки други да пострадаха доста повече?

- Много мога да приказвам за несъстоятелността на тази доктрина. Просто е неуместна. Или за рецензията на наши представители към Петков и Василев по време на акцията. Да нападаш „ Продължаваме промяната “ и да ги търсиш за сътрудник, някак не ми се връзва. Нали толкоз години Българска социалистическа партия отстояваше тази смяна в Народното събрание. И най-после някои отиват и жигосват Политическа партия. Наистина, не е съществено.

- Елена Йончева написа в изказване, че след оставката не е редно Корнелия Нинова да взе участие в групата за договаряния за постоянен кабинет. Вашето мнение?

- И моето мнение е същото. Националният съвет би трябвало да вземе решение кои ще вземат участие в договарянията и измежду тях не би трябвало да е подалият оставка. Всеки би приел това като дискредитиращо преговорния екип. Трябва да се оттеглиш напълно, откакто си потвърдил, че не може да обединиш партията и да извлечеш печеливш резултат.

- Директно, имате ли персонален любимец за нов ръководител на Българска социалистическа партия?

- Имам, несъмнено. Поне няколко сътрудници, които познавам, имат качествата. Алтернатива има. А може ли Българска социалистическа партия да се срине до равнищата на ПАСОК в Гърция, които имат от няколко години алегорична роля в политическия живот? Тази вендета на Нинова в партията ни докара до 10 %. Да, вървяхме в тази посока. Тези, които говорехме истината, бяхме обявявани за предатели, слагаха ни по един знаменател със противниците, какво ли още не. А измежду нас има хора, които от години работят за тази партия, боли ги за проблемите на Българска социалистическа партия. Но този метод на Нинова беше смъртоносен за партията и резултатът се видя. Не може от самото начало да делиш хората на тези, които споделят истината, и останалите, които слушат покорно. Ето, през днешния ден разбирам, че е имало инструкции по щабовете на Българска социалистическа партия да не се лепят плакати на Румен Радев.

- Сериозно?

- Напълно! Други партии лепяха плакати на Радев, с цел да „ залепят “ малко от неговия рейтинг. Ние вършим тъкмо противоположното. Защо никой не се възпротиви! Това е безумно! В потрес съм! То се видя цялата неплатежоспособност.

- Имате ли покана от господин Кирил Петков за министър в нов кабинет?

- Не, нямам. Водя диалози за вътрешнопартийни проблеми, уви, вместо да водим дейна акция за преизбирането на Радев. Притеснена съм, че заради огромната преднина на президента и ниската интензивност може да се получи подценяване. Трябва да се пропагандира интензивно в оставащите дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР