Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в началото

...
Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в началото
Коментари Харесай

Русе се включва в Световната седмица на кърменето

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година при започване на месец август

У нас поредност от събития провежда Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”. През 2022 година мотото на акцията е “Да се застъпим за кърменето – образование и подкрепа”. Русе също се включва в самодейностите, описа пред Даниела Лютакова - акушерка, IBCLC съветник по кърмене и дълготраен член на асоциацията.

На 3 август от 17 часа е планувано събитието “На сладки приказки за кърменето”. Даниела Лютакова и Наталия Вангелова – съветник по бебеносене, приготвят неофициална среща за бременни дами и майки на бебета и дребни деца, които желаят да научат повече за кърменето или пък да споделят приключението си в насърчаваща и положителна среда. Участие ще вземе и новият непринуден съветник по кърмене на НАПК за Русе – Ани Жекова. Входът е свободен, а мястото на срещата е на ул. „ Борисова “ 6 в Русе.

На 5 август от 17 часа е второто събитие в Русе, което ще се състои в границите на Седмицата. То ще се организира в Центъра за детско здраве, който се намира на ул. “Ниш” 32. На срещата ще бъде обяснено по какъв начин сработва кърменето през лятото. Майките ще получат рекомендации, както и ще научат повече за трендовете по света.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР