Световната ранглиста на АТР публикува последното си обновяване за ноември.

...
Световната ранглиста на АТР публикува последното си обновяване за ноември.
Коментари Харесай

Браво, Гришо! Впечатляващо постижение от българина!

Световната класация на АТР разгласява последното си възобновяване за ноември. В Топ 100 няма никакви промени, което значи, че българската звезда Григор Димитров резервира своята 20-а позиция в света. Още през октомври стана ясно, че той ще приключи 2019 година в Топ 20.

Това е неговата 210-а седмица измежду 20-те най-хубави тенисисти в света. Това съставлява извънредно достижение за българската звезда, тъй като е на 87-о място в цялата история на тениса по брой седмици в Топ 20. Точно зад него е Давид Гофен с 209, а пред него са американецът Кевин Кърън и словакът Мирослав Мечир с по 222.

До края на годината Димитров ще прекара още пет седмици в Топ 20 без смяна на ранкинга си, а след това и още най-малко две при започване на 2020 година Това ще усили достижението му на 216 седмици в Топ 20. А предвид на дребното точки, които има да пази от 2019 година до US Open, може да усили още повече достижението си.

Зад него са имена като Иван Любичич, Роберто Баутиста-Агут, Томас Йохансон, Фернандо Вердаско, Джеймс Блейк, Джон Нюкомб, Андрей Медведев и куп други велики имена от сегашното и близкото минало на тениса.

Съвсем предстоящо, водач в тази ранглиста е Роджър Федерер, който стартира своята 974-а седмица в Топ 20 и през 2020 година сигурно ще ги направи над 1000. Втори е Андре Агаси с 868 седмици, а Джими Конърс е трети с 860. Лидерът е ранглистата сега Рафаел Надал е със 766 на четвъртото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР