Световната премиера на биографичния филм "Елвис" на режисьора Баз Лурман

...
Световната премиера на биографичния филм "Елвис" на режисьора Баз Лурман
Коментари Харесай

Елвис предизвика фурор в Кан, Присила Пресли беше сред гостите на премиерата

Световната премиера на биографичния филм "Елвис " на режисьора Баз Лурман провокира голям интерес и утвърждение на кинофестивала в Кан, предадоха организациите.

Продукцията получи бурни аплодисменти, които продължиха цели 12 минути - най-дългите на тазгодишния конгрес на Френската Ривиера.

Филмът, който е отвън конкурсната стратегия, показва житейската историята на Краля на рокендрола Елвис Пресли, умрял през 1977 година на 42-годишна възраст.

Плеяда от холивудски звезди мина по фамозния червен килим в Кан за премиерата, измежду които актьорите Том Ханкс и Остин Бътлър, който извършва ролята на именития артист. Към тях се причисли и Присила Пресли, някогашната брачна половинка на Краля на рокендрола, която с възторг поддържа кино лентата на Баз Лурман. По аления килим в Кан минаха също Шарън Стоун, Кайли Миноуг, Шакира, италианската група "Монескин " и други. И манекенката Кая Гербер, щерка на супермодела Синди Крауфорд, бе измежду публиката, с цел да поддържа приятеля си Остин Бътлър.

Кинофестивалът, който се стреми да си върне предходния искра след рестриктивните мерки поради коронавирусната пандемия в миналите две години, разпореждаше огромни очаквания на празненството след прожекцията, отбелязва Асошиейтед прес. Режисьорът Баз Лурман и гостите на най-голямото и екстравагантно празненство в Кан тази година оправдаха упованията.

Продукцията "Елвис " не просто отдава респект на Пресли на огромния екран. Тя преглежда в елементи изпълнените с компликации взаимоотношения на артиста с мениджъра му Том Паркър (в ролята е Том Ханкс), отбелязва Асошиейтед прес. Упражняваният от него надзор над легендата на рокендрола е необятно подложен на критика, определян e като неетичен и даже нездравословен за изпълнителя.

"Уорнър брос " пуска по киносалоните "Елвис " на 24 юни.

Кинофестивалът в Кан продължава до 28 май.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР