Световната номер едно в женския тенис Ашли Барти е първата

...
Световната номер едно в женския тенис Ашли Барти е първата
Коментари Харесай

Ашли Барти ще спори за титлата в Мелбърн


Световната номер едно в женския тенис Ашли Барти е първата финалистка на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Тя се оправи с непоставената американка Медисън Кийс с 6:1, 6:3 след единствено 63 минути игра. Така 25-годишната Барти стана първата австралийка на край в Мелбърн след Уенди Търнбул през 1980-а, когато загуби от Хана Мандликова. В целият шампионат тя е изгубила единствено 21 гейма в шест мача.

Ашли доминираше изцяло и съумя да пробие още в откриващия гейм подаването на Кийс, чийто треньор е роденият в Пловдив 32-годишен българин с испански паспорт Георги Руменов Паяков. Тенисистката от Флорида съумя да вземе подаването си единствено за 1:3. В седмия гейм тя сервираше за оставане в сета, само че съперничката ѝ поведе с 40:15 след двойна неточност и Барти осъществя първия сетбол с печеливш ретур по правата. Частта продължи единствено 26 минути.

Вторият сет беше по-равностоен. В петия гейм 26-годишната Кийс стигна до втората си точка за пробив, само че не съумя. В идната игра Ашли проби за 4:2 при третата си опция с отличен минаващ удар. При 5:3 австралийката сервираше за място на финала. Тя поведе небрежно с 40:15 и осъществя още първия мачбол.

 Медисън Кийс

Водачката в схемата записа 20 печеливши удари (5 аса) и 13 непредизвикани неточности. Медисън Кийс приключи 8 уинъра и 24 неточности.

„ Винаги съм обичала да играя вкъщи, това е доста скъпо. За мен е доста особено, че съм на край. Адаптирах се към влажното време и мисля, че играх вярно тактически. Сервисът ми беше на равнище ", сподели Ашли след успеха.

Съперничката на Барти ще стане ясна след изиграването на дуела сред Даниел Колинс (САЩ) и Ига Швьонтек (Полша).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР