Световната номер 4 Каролин Гарсия започва новия сезон в Австралия

...
Световната номер 4 Каролин Гарсия започва новия сезон в Австралия
Коментари Харесай

Каролин Гарсия мечтае за титла от Големия шлем през 2023 г.

Световната номер 4 Каролин Гарсия стартира новия сезон в Австралия тази седмица с присъединяване си в първия шампионат United cup.

Спечелила купата от заключителния за годината Мастърс в Тексас, 29-годишната французойка е подготвена за още по-вълнуваща година.

В изявление за Le parisien, тенисистката споделя, че има огромна убеденост, каквато в никакъв случай преди не е изпитвала.

„ Мечтата постоянно е да спечелиш шампионат от Големия шлем. Мисля, че в този момент към този момент е допустимо ", споделя Гарсия.

Преди да взе участие в първия шампионат от Големия шлем от 16 до 29 януари 2023 година, французойката ще играе на шампионата United cup. Състезанието е с награден фонд 15 милиона $ и се организира в градовете Сидни, Бризбейн и Пърт в границите на 11 дни и с присъединяване на 18 тима разпределени в 6 групи.

Каролин Гарсия повежда отбора на Франция, в който са още Артур Риндеркнех, Ализе Корне, Адриан Манарино, Мануел Гинар, Леолия Жанжан и Джесика Понше. В групата на Франция са още отборите на Хърватия и Аржентина в Пърт, водени надлежно от Ива Майоли и Гизела Дулко. В първата си среща на следващия ден Франция играе с Аржентина.

Пърт е едно от щастливите места за французите. Именно тук през 2019 година " сините " завоюваха Фед Къп, като във финала победиха отбора на домакините предвождани от тогавашната №1 в света Ашли Барти.

„ Беше вълнуваща страст. Нямам самообладание още веднъж да пазя цветовете на Франция тук ", спомня си Гарсия.

Ласкаво за 29-годишната французойка се изрече и някогашната №1 в света Мартина Навратилова на уеб страницата на WTA.

" Сега тя е повече от уверена и може да направи огромния пробив. Каролин е една от най-хубавите тенисистки в света, дружно със Швьонтек и Сакари, Сабаленка и Коко Гоф. Както видяхме във финалите на WTA, когато тя е в добра форма, тя доста мъчно може да бъде победена ", разяснява Навратилова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР