Световната мрежа на пристанищните градове – AIVP насочи поглед към

...
Световната мрежа на пристанищните градове – AIVP насочи поглед към
Коментари Харесай

Световната мрежа на пристанищните градове насочи поглед към Варна

 Световната мрежа на пристанищните градове – AIVP насочи взор към България. Престижната организация одобри в своите редици управителния орган на българските пристанища Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ). Мрежата включва близо 200 пристанища и техните управителни органи, градове, бизнес структури и публични организации от близо 40 страни, обединени от задачата да се усъвършенства разговорът сред градовете и пристанищата.

Българските пристанищни градове Бургас и Варна от ден на ден се обръщат с лице към морето. Благодарение на ДППИ на територията на двете пристанища са обособени Зони за публичен достъп, отворени за пешеходци, велосипедисти и коли. В Бургас приключи строителството на Конгресен център, с помощта на който градът има опция да бъде хазаин на значими интернационалните събития. Във Варна следва построяването на съвременна Морска палата, която ще съхранява морската ни история. 

Наред с ръководството на пристанищната инфраструктура и на корабния трафик, ДППИ осъществя редица планове и се ангажира с действия, които директно способстват за позитивния образ на българските пристанищни градове и развиването им в посока отваряне към морето и реката. Освен за актуалната визия на пристанищата, ДППИ се грижи за основаването на сложна благоустройствена среда и на съвременни градски центрове с предложение на услуги от друг темперамент. Именно заради това активността на ДППИ е тясно обвързвана с работата на AIVP.  

Световната мрежа на пристанищните градове (The worldwide network of port cities – AIVP) над 30 години наблюдава взаимоотношението " пристанище – град “ и подкрепя своите членове в използването на нови работещи тактики. Една от задачите на AIVP е да бъде мощен покровител в основаването на синергия сред пристанището и града, което е жизненоважно за превръщането на актуалните портове в съвременни, привлекателни и конкурентоспособни мотори на стопанската система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР