Световната икономика все още не е на rръба на рецесия,

...
Световната икономика все още не е на rръба на рецесия,
Коментари Харесай

Световната икономика не е ръба на рецесия

Световната стопанска система към момента не е на rръба на криза, съгласно ръководителя на Банката за интернационалните разплащания, позната и като централната банка на централните банки.

Забавяне има и то е видимо, споделя Аугустин Карстен пред организация Bloomberg. По думите му има някои знаци, които демонстрират, че вероятността от криза се е нараснала, само че към момента това е надалеч несъмнено.

Шефът на БМВ въпреки всичко предизвести, че водещите централни банки е належащо да организират фина конфигурация на паричните си и лихвени политики до момента в който те възобновяват стимулиращите стопанската система ограничения, с цел да избегнат натрупването на бъдещи опасности.

"Централните банки би трябвало да бъдат доста умели в политиките си, с цел да реализиран подобаващ баланс. Ако отидем прекомерно надалеч във връзка с негативните лихвени проценти, позволявайки прекалено много търсене на рентабилност, това може да докара до обстановка, при която могат да стартират да се появяват закани за финансовата непоклатимост в бъдеще ", предизвести Карстенс.

Централните банки по света се борят с това по какъв начин да отговорят на по-слабия стопански напредък, защото комерсиалните войни на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп подхранват несигурността измежду консуматори и бизнес. През юли Федералният запас цитира вероятностите за сходно нестабилно световно развиване, като претекст за понижаване на главните американки лихвени проценти за пръв път от десетилетие насам, като се чака по-късно през днешния ден централната банка на Съединени американски щати още веднъж да понижи федералната фондова рента с 25 базисни пункта до диапазон сред 1,75% и 2,00%.

"Слонът в стъкларския магазин ", изключително в този район, е комерсиалната политика “, уточни шефът на БМР Карстенс, който преди този момент оглавяваше Мексиканската централна банка. "Ако имахме друга комерсиална политика, централните банки нямаше да бъдат тласнати толкоз мощно към разхлабване на паричната и на лихвената политика, която от своя страна изчерпва опцията за стимулиращи ограничения в бъдеще ".

Глобалната икономическа вероятност продължава да се утежнява преди постоянната година среща на Световната банка и на Международния валутен фонд през идващия месец. МВФ се готви да актуализира прогнозата си за напредък в най-новия си отчет "Световни стопански вероятности ", откакто през юли фондът понижи прогнозата за тази година до 3.2%, което е най-слабото равнище на икономическа агресия от последната международна финансова рецесия преди едно десетилетие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР