Световната икономическа криза, породена от коронавируса, може накрая да погълне

...
Световната икономическа криза, породена от коронавируса, може накрая да погълне
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Кризата може да погълне един трилион долара

Световната икономическа рецесия, подбудена от ковид, може най-после да погълне един трилион $ запас на фонда. Това съобщи нощес ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева. Тя посочи, че още не се е стигнало до тази обстановка.
Кристалина Георгиева акцентира, че към този момент три четвърти от кредитния потенциал на МВФ е наличен, само че по думите й " може да се озовем на място, където ресурсите на МВФ да бъдат подложени на тестване, само че още не сме стигнали до такава степен ". На конференция, проведена от Ройтерс, тя означи, че към този момент не е ясно дали икономическото възобновяване ще става без пробив в напъните за разработване на ваксина и вирусът ще продължи да се популяризира по света.
Във вторник фондът предвижда, че следва по-дълбока от предстоящата световна криза поради банкрутите на бизнеси, рестриктивните мерки за пътешестване и ограниченията за обществено разграничаване, които към момента са в действие в доста страни. Очаква се международният Брутният вътрешен продукт да се свие с 4,9 на 100 през тази година, а до края на идната общите загуби ще са с размер до 12 трилиона $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР