Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин спечели наградата

...
Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин спечели наградата
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин стана Спортист на годината, ансамбълът е отбор номер 1

Световната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин завоюва премията за “Спортист на годината ” на България за 2018 година.
 Тайбе Юсеин сграбчи премията Спортен Икар за 2018 година
27-годишната спортистка извоюва континенталната купа на шампионата в Каспийск (Русия) през месец май, а през октомври покори и международния връх на планетарния конгрес в Будапеща (Унгария).

Състезателката в категория до 62 кг печели влиятелното отличие за първи път в кариерата си. Тя не е единствен представител на битката, откакто съотборничката й Биляна Дудова бе класирана на четвърто място, а Кирил Милов приключи осми.

" За мен е голямо наслаждение, чест и привилегия да получа тази премия точно от госпожа Стефка Костадинова - сподели спорртист №1 на България. - Надявам се тя да ми е на кадем за олимпийските игри. Тук е моментът да изкажа признателност към персоналния си треньор Петър Касабов. Към неговите помощници, към българска федерация по битка, към министерството на спорта.

Всички те повярваха в моите благоприятни условия и ми вдъхнаха нужния кураж, когато най-вече имах потребност. Искам да благодаря и на моето семейство. За това, че са ме построили като мощна персона и са ме научили постоянно да преследвам задачите си. Всички тук са живо доказателство, че фантазиите се сбъдват с доста усърдие и религия. Хенри Форд е споделил - “Неуспехът не би трябвало да ви плаши. Неуспехът е една опция да се почне изначало, единствено че този път по-разумно ”. Аз започнах изначало за десети път и съумях ", сподели Юсеин.

Наградата за най-хубав треньор пък бе извоювана от наставникът на националния тим по битка за дами - Петър Касабов.

Националният отбор по художествена гимнастика бе определен за тим №1 на 2018 година. Денислав Коджабашев взе премията за " Спортист с увреждания " на 2018 година.

Общо 139 публицисти от 49 електронни и печатни медии дадоха гласовете си в обичайна анкета, вследствие на което челната десетка наподобява по този метод:

10. Александра Жекова (сноуборд)
9. Катрин Тасева (художествена гимнастика)
8. Кирил Милов (борба)
7. Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон)
6. Кубрат Пулев (бокс)
5. Стойка Петрова (бокс)
4. Биляна Дудова (борба)
3. Александра Начева (лека атлетика)
2. Мирела Демирева (лека атлетика)
1. Тайбе Юсеин (борба)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР