Световната футболна централа ФИФА обяви, че е отворила наказателни процедури

...
Световната футболна централа ФИФА обяви, че е отворила наказателни процедури
Коментари Харесай

ФИФА отвори наказателни процедури срещу Аржентина и Хърватия

Световната футболна централа ФИФА разгласи, че е отворила наказателни процедури против тимовете на Аржентина и Хърватия поради произшествия на мачовете им против Франция и Мароко на Световното състезание в Катар. 

Процедурата против Аржентина е поради " допустимо нарушение на член 11 (обидно държание по отношение на правилата на феърплей) и на член 12 (некоректно държание на играчи и публични лица) по време на финала с Франция ". 

Вероятно става въпрос за държанието на вратаря Емилиано Мартинес. Аржентина рискува наказване и поради нарушаване на правилника за медии и маркетинг. 
 Вратарят Емилиано Мартинес се присмя и на Мбапе Вратарят Емилиано Мартинес се присмя и на Мбапе
ФИФА отвори и процедура против хърватската федерация за " вероятни нарушавания на член 13 (дискриминация) и на член 16 (ред и сигурност по време на мач) поради дуела за трето място против Мароко, извоюван с 2:1 ". 

Не се прецизира да вероятните нарушавания, само че видеоклипове с празненствата на хърватските футболисти разкриха, че някои от тях са пели националистически песни с фашистки уклон. 
 ФИФА санкции Хърватия и Сърбия поради политически послания по време на Мондиала ФИФА санкции Хърватия и Сърбия поради политически послания по време на Мондиала
В официалното съобщение си ФИФА посочи, че е наложила санкции на федерациите на Мексико, Еквадор и Сърбия поради обидни песни от почитателите на тези тимове. Мексико е осъден с санкция от 100 000 швейцарски франка и условно мач пред закрити порти, Еквадор има санкция от 20 000 швейцарски франка, а Сърбия - 50 000 швейцарски франка и отчасти затворени трибуни в един мач. 

Седем футболисти на Сърбия бяха осъдени поради неприятно държание на мача с Швейцария.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР