Световната футболна федерация (ФИФА) отчете рекордни приходи за изминалия четиригодишен

...
Световната футболна федерация (ФИФА) отчете рекордни приходи за изминалия четиригодишен
Коментари Харесай

Приходите на ФИФА достигнаха нови рекордни нива

Световната футболна федерация (ФИФА) регистрира рекордни доходи за миналия четиригодишен финансов цикъл, който обгръща интервала 2019-2022 година В него попада и международното състезание в Катар, поради което ФИФА претърпя доста рецензии към избора на хазаин.

Приходите на организацията за 4-годишния интервал са 7.568 милиарда $. Това е с повече от милиард повече за предходния цикъл.

Само през 2022 година приходите възлизат на 5.769 милиарда $, като максимален дял от тях са от продажбата на телевизионни права.

Засега прогнозата е, че за идващия цикъл приходите ще доближат нови рекордни равнища - общо 11 милиарда $. Резервите на ФИФА са близо 4 милиарда $, оповестиха още от организацията.

Президентът Джани Инфантино ще получи съществена заплата от 3.9 млн. $ (3.6 млн. швейцарски франка).

Межувременно ФИФА стана обект на нови рецензии от Организацията за отбрана на правата на индивида " Амнести интернешънъл ". Тя я осъди за за избора на Саудитска Арабия за хазаин на идващото международно клубно състезание.

ФИФА разгласи през вчерашния ден, че Съветът на организацията е избрал с очевидно гласоподаване кралството да бъде хазаин на финалния шампионат, който ще се организира сред 12 и 22 декември 2023 година

" ФИФА за следващ път не се съобрази с жестоката обстановка с правата на индивида в Саудитска Арабия. ФИФА за следващ път безусловно задраска своята лична политика за правата на индивида и се включва в брутално спортно пране на имиджа ", обявиха от " Амнести ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР