Световната фотографска организация и Sony България обявиха пловдивския фотограф Минко

...
Световната фотографска организация и Sony България обявиха пловдивския фотограф Минко
Коментари Харесай

Пловдивчанинът Минко Михайлов e българския носител на Националната награда на Световните награди за фотография на Sony 2022

Световната фотографска организация и Sony България оповестиха пловдивския фотограф Минко Михайлов като българския притежател на Националната премия на Световните награди за снимка на Sony 2022.

Националните награди са взаимна самодейност на Световната фотографска организация и Sony, която цели да подкрепи локалните фотографски общества по целия свят. 61 страни участваха в тазгодишното издание. В надпреварата за Световните награди за снимка на Sony 2022 се включиха над 340 000 изображения от 211 местности и над 170 000 изображения в свободния конкурс (от него се избират спечелилите на национално ниво).

Минко Михайлов беше анонимно определен от без значение жури за фотографията си „ FOGGY MORNING “, с която се състезава в категория „ Лайфстайл “ в свободния конкурс. Кадърът изобразява мъглива заран край Гребния канал в град Пловдив.

Минко Михайлов е роден през 1972 година в гр. Пловдив. Той е биолог по обучение, като работи по специалността си над 20 години. Това му разрешава да пътува и поддържа връзка с българската природа и точно по този начин се появява любовта му към фотографията. Първоначално стартира да снима диви животни, след което взема решение да опитва и в други фотографски жанрове – стрийт, пейзаж и травъл. Така към този момент 25 години той назовава фотографията своя пристрастеност.

През 2015 година, дружно със свои съидейници, основава фотографска школа, където преподава и до през днешния ден. За премията си той споделя: „ Обичам родния си град. Той ме въодушевява да фотографирам непрестанно. Изключително съм горделив, че завоювах този влиятелен конкурс тъкмо със фотография от Пловдив “.

За различен трогателен кадър от Гребния канал, Минко Михайлов бе почетен и с „ Наградата на Община Пловдив “ на последния Международен фотосалон Пловдив 2021.

Красиви фотографии и пейзажи от родния Пловдив, снимани от Минко Михайлов, можете да видите в галерия, експонирана на ет.2 в Дома на културата „ Борис Христов “.

Като притежател на Националната премия на страната, Минко Михайлов получава фотографско съоръжение на Sony и ще бъде включен както в изложбата, по този начин и в книгата на Световната фотографска организация и Sony.

Победителите в категориите за студенти, младежи, експерти и отворения конкурс на Световните награди за снимка на Sony 2022 ще бъдат оповестени на 12 април 2022 година и ще бъдат включени като част от изложбата на Съмърсет Хаус (Somerset House), Лондон (13 април – 2 май 2022г.)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР