Световната федерация по борба (UWW) ще допуска спортисти от Русия

...
Световната федерация по борба (UWW) ще допуска спортисти от Русия
Коментари Харесай

Борбата също допусна Русия и Беларус до участие в международните състезания

Световната федерация по битка (UWW) ще позволява спортисти от Русия и Беларус до присъединяване на интернационалните надпревари. Решението бе взето след съвещание на управлението във вторник вечер, оповестяват от централата.

Въпреки че от UWW акцентират, че следват наредбите на Международния олимпийски комитет (МОК), организацията не загатва по кое време решението ще влезе в действие. Това най-вероятно ще се случи след европейското състезание в Загреб, което стартира едвам след 11 дни и ще има българи в съвсем всички категории. Следващият огромен шампионат е международният шампионат през есента в Белград, който ще бъде първа подготовка за Олимпиадата в Париж.

" UWW цели реализиране на мир и приятелство чрез спорт и продължава да бъде солидарна с хората в Украйна. UWW поддържа хората в страната толкоз мощно, колкото и при започване на войната ", пишат от организацията.

" Решението за допускане на спортисти от Русия и Беларус бе взето според изискванията за присъединяване на МОК.

" Относно възрастовите групи за мъже и дами, UWW ще сътвори самостоятелна комисия, която ще следи изпълняването на тези условия. Критериите и членовете на комисията ще бъдат определени и оповестени в идващите седмици ".

Президентът на UWW Ненад Лалович споделя, че организацията цели реализиране на мир чрез спорт.

" Спортът постоянно е бил средство за доближаване на хората. Борбата има неповторимата опция да сплотява хора от разнообразни култури и има капацитет за създаване на мир и приемливост сред разнообразни общества, страни и райони ", споделя той, представен от UWW.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР