Световната банка скоро ще започне процеса по отпускане на около

...
Световната банка скоро ще започне процеса по отпускане на около
Коментари Харесай

Световната банка дава нап Судан 2 млрд. долара даром

Световната банка скоро ще стартира процеса по разпределяне на към 2 милиарда $ грантове за Судан, сподели чиновник на банката, представен от " Ройтерс ". По този метод страната ще се завърне в интернационалната финансова система след десетилетия на изолираност.

Приоритетните области за средствата ще бъдат избрани след срещи при започване на идния месец и при разпределянето ще бъде взето поради мирното съглашение, подписано предходната година, посочи Усмане Дионе, шеф на Световната банка за Судан.

Мирното съглашение, подписано сред преходното държавно управление и няколко от групите, които се биеха против сваления судански президент Омар ал Башир из цялата страна, допуска огромни разноски за развиване.

В изказване от петък кабинетът на Судан очерта земеделието, инфраструктурата, опазването на здравето и образованието като предпочитани области за вложения.

Агенцията за интернационално развиване на Световната банка (IDA) се ангажира да даде въпросните 2 милиарда $ през идните две години напълно под формата на безплатни средства.

Новото финансиране стана допустимо с помощта на уреждането на просрочените отговорности на Судан към банката, което бе улеснено от мостов заем от Съединени американски щати в размер на 1,15 милиарда $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР