Световната банка повиши прогнозите си за икономическия растеж на Русия

...
Световната банка повиши прогнозите си за икономическия растеж на Русия
Коментари Харесай

Руската икономика набира скорост

Световната банка увеличи прогнозите си за икономическия напредък на Русия през тази година като се стимулира с очевидните признаци за усъвършенстване на пазара на труда на страната. Същевременно, банкерите позволяват, че плануваната фискална консолидация може да навреди на подема на съветското стопанство. Това излиза наяве от оповестения на 26 май нов разбор на интернационалната институция. 

След като се сви с 3% през 2020-а под натиска на пандемията от COVID-19 и на спада на петролните котировки, съветската стопанска система пое по пътя на възобновяване през тази година в изискванията на усилен имунизационен развой на международното население и на съживяващо се ползване. 

В новия си доклад Световната банка показва, че чака Брутният вътрешен продукт на Русия да се усили с по 3.2% през 2021-а и през 2022-а против предходните си прогнози, надлежно за 2.9% и 3.2% стопански напредък. Банкерите акцентират, че " това е базовият им сюжет, учреден на постепенно понижение на новоинфектираните от ковид ".

Международният заемодател счита, че Русия може да си разреши по-бавна от плануваната фискална консолидация и предизвестява за обилни загуби за стопанската система от амбициозно редуциране на държавните разноски. 

Въпреки че спадът на съветската стопанска система през 2020-а бе най-дълбокият за последните 11 години, страната се показа по-добре от световното стопанство, което се сви с 3.8 %. 

Последните американски наказания върху съветския държавен дълг не заплашват финансовата непоклатимост на Русия с помощта на насъбраните огромни макрофискални буфери и на относително скормния дял на задграничните инвестиции в съветски държавни облигации, които могат да се компенсират от национални инвеститори, показва Световната банка. Да напомним, че Вашингтон забрани на американските банки да купуват деноминирани в рубли държавни дългови бумаги непосредствено от Русия, считано от средата на юни, в допълнение към към този момент съществуващата възбрана за придобиване на издадени в евро облигации непосредствено от финансовото министерство. 

Руският банков бранш е постоянен, а пазарът на труда стартира да дава признаци за усъвършенстване от края на 2020-а, само че към момента не се е възстановил до предпандемичните си нива, показва още Световната банка. 

Москва е съумяла да овладее спомагателните скокове на бедността през 2020-а, само че приходите, които имат разполагаем семействата и стандартът на живот са се влошили, установяват банкерите. Намалението на наличния фамилен бюджет е сензитивен проблем за Русия преди парламентарните избори, които би трябвало да се проведат през септември. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР