Световната антидопингова агенция (WADA) трябва да вземе по-сериозни мерки и

...
Световната антидопингова агенция (WADA) трябва да вземе по-сериозни мерки и
Коментари Харесай

Шефът на американската антидопингова агенция поиска изхвърляне на Русия от Пьончан 2018

Световната антидопингова организация (WADA) би трябвало да вземе по-сериозни ограничения и твърда позиция по отношение на присъединяване на Русия в зимните олимпийски игри през 2018 година в Пьончан. Това съобщи ръководителят на американската организация (USADA) Травис Тайгарт в изявление за " Гардиън ".

Тайгарт прикани WADA да не се поддава на " политически напън " от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах и Москва.

" WADA би трябвало да направи същото, както и в Рио, и да предложи премахване на Русия от игрите. Системните допингови практики компрометираха спорта. Тези, които са потвърдили своята непорочност, могат да вземат участие под безпристрастен байрак, само че страната е компрометирана ", сподели Тайгарт.

WADA ще има среща през идващия месец в Париж, на която ще бъде обсъждан въпросът с присъединяване на Русия. Председателят на организацията Крейг Риди по-рано през годината изрази мнение, че присъединяване на олимпийските игри през 2018 година не е допустимо. Неговата позиция беше подкрепена от 28 разнообразни национални антидопингови организации.

Президентът на МОК Бах също на няколко пъти разясняваше проблема с Русия, само че трансферира топката напълно към другите комисии и WADA.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (137)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР