Световната антидопингова агенция (WADA) спря състезателните права на българския плувец

...
Световната антидопингова агенция (WADA) спря състезателните права на българския плувец
Коментари Харесай

Един от най-добрите ни плувци е със спрени права - пропуснал допинг тестове

Световната антидопингова организация (WADA) спря спортните права на българския плувец Антъни Иванов за две години поради три пропуснати извънсъстезателни допинг теста в границите на една година.

Новината заяви а по-късно бе доказана от юриста на плувеца Георги Градев пред бТВ. 

Правата на Антъни Иванов са спрени от 10 октомври за идващите 2 години, което значи, че в случай че наказването не бъде анулирано или понижено, той ще пропусне Олимпийските игри Париж 2024. Практически това ще значи и завършек на кариерата му.

Очаква се Иванов да апелира глобата в Спортния трибунал (КАС) в Лозана.

В началото на октомври Антъни Иванов насочи рецензии към системата за извънсъстезателни допинг проби в обществените мрежи. По думите му това пречело на подготвителния развой и на персоналния живот на спортистите.

Иванов е прочут като бунтовник в националния отбор по плуване. Той остро подлага на критика федерацията напролет на предходната година (и в други ситуации), когато трима наши плувци бяха уличени в приложимост на непотребен за този спорт анаболен стероид.  

Разследване сподели, че добавките, давани в националните тимове, са чисти. Скандалът докара до разделяне в средите на " синия спорт " в България. И до замяна на обиди сред състезатели, като по-късно разликите бяха изгладени - най-малко обществено.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР