Световната антидопингова агенция (WADA) ще разследва отбора на Хаас във

...
Световната антидопингова агенция (WADA) ще разследва отбора на Хаас във
Коментари Харесай

"Хаас" ще бъде разследван от WADA заради руското знаме

Световната антидопингова организация (WADA) ще проверява тима на " Хаас " във Формула 1 поради разцветката, с която американският отбор има намерение да взе участие в международния шампионат през 2021 година Заради главния спонсор - съветската компания " Уралкалий ", болидът, който ще бъде ръководен от новобранците Мик Шумахер и Никита Мазепин, бе декориран със знамето на Руската федерация.

Според WADA обаче това може да се окаже нарушаване на наложената възбрана на Русия да употребява своите национални знаци по време на надпревари от международни шампионати в границите на 2 години (2021-2022). Именно поради това наказване, 22-годишният руснак Мазепин ще се състезава под безпристрастен байрак през първите си два сезона във Формула 1.

От " Хаас " към този момент обявиха, че разцветката не е опит за заобикаляне на това наказване и тимът е получил утвърждението на интернационалната автомобилна федерация (FIA) за нейното използване. От федерацията потвърдиха, че отборът се е посъветвал с тях и те са на мнение, че окраската е изцяло легална.

" Отборът посочи разцветката си с FIA. Решението на спортния трибунал (CAS) в Лозана не не разрешава потреблението на цветовете на съветското знаме ", обявиха от интернационалната централа.

" Определено не можем да използваме съветския байрак като съветски байрак, само че можем да използваме неговите цветове - разяснява пък шефът на " Хаас " Гюнтер Щайнер. - В края на краищата, наказването споделя, че спортистите не могат да употребяват съветското знаме, а не тимът. Той е американски. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР