Светломир Нешков - Куцара, който преди 3 г. осъди България

...
Светломир Нешков - Куцара, който преди 3 г. осъди България
Коментари Харесай

Отказаха предсрочно освобождаване на Куцара! Ще става инвитро татко

Светломир Нешков - Куцара, който преди 3 година осъди България в Страсбург поради неприятни условия в килиите, е бил осъден през октомври т. година за физическа кавга с различен пандизчия. Според инспектори и психолози той бил самолюбив, затулен, самоуверен и на моменти нападателен. Имал враждебни настройки към хомосексуалисти и роми, стана ясно в Софийския градски съд.

Куцара бе доведен там по обед във вторник, откакто изиска да го пуснат предварително. Той твърди, че към този момент е различен човек и е излежал над 2/3 от присъдата си. Осъден е на 29 година и 11 месеца, наложени му с присъди по разнообразни каузи за опит за ликвидиране на служител на реда, грабежи, обири, разваляне на имущество и други Има и бягство от затворническата клиника в Ловеч, след което се е крил две години, напомня " 24 часа ".

Зад решетките първо работел като чистач, а в този момент - като отговорник на фитнес клуба. Пред съда Куцара се оплака, че го държат в изолираност и не му споделят в какви обществени и спортни действия може да взе участие. " Той самичък си опонира - един път твърди, че не му дават да играе футбол, различен път - че е награждаван за това. Участвал е и в боксови шампионати ", сподели контрольор към пандиза.

Според прокуратурата Куцара основава напрежение измежду лишените от независимост и смяната при него е сложна.

Съдия Николай Николов реши, че няма учредения за предварително освобождение - Куцара не е изтърпял 2/3 от наказването си, както изисква законът, а единствено 16 година и 8 месеца, и още не е превъзпитан.

Рискът от рецидив при него бил доста над междинния (71 точки), а и имал податливост да трансферира виновността за закононарушенията си на други.

" С приятелката ми желаеме дете, а не ми дават опция ", оплака се Куцара в съда, откакто помоли да го пуснат. " От години той се бори за това ", разясни юристът му. Най-дългото рандеву е 4-часово рандеву, само че с защита и камери. В момента стаи за секс в пандиза няма, макар че концепцията се разисква от години. Освен това правилникът забранявал наказаните на общ режим да се допират с хората, пристигнали да ги видят.

Куцара и приятелката му могат да пробват забременяване ин витро, има опция за това, споделиха от местата за отнемане от независимост. Според контрольор Маринела Георгиева в пандиза към този момент има 2 такива случая.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР