Светлинните гирлянди за Коледа са сред продуктите, с които потребителите

...
Светлинните гирлянди за Коледа са сред продуктите, с които потребителите
Коментари Харесай

Експерти: Светлинните гирлянди трябва да се ползват внимателно

Светлинните гирлянди за Коледа са измежду продуктите, с които потребителите би трябвало да боравят доста деликатно. Тези произведения се наблюдават от Държавната организация по метрологичен и механически контрол. Преди празниците от организацията са ревизирали близо 290 магазина, в които се продават лампички за декорация, заяви Нова тв.



Проверени са над 270 светлинни гирлянда, като при над 100 са разкрили несъответствия. Когато купуваме лампички би трябвало да следим дали има маркер за това, че са изпитани и годни.



Дължината на кабела от първата лампичка до щепсела би трябвало да бъде най-малко метър и половина. Не е безвредно и да се оставят включени за дълго без контрол. Не всички лампички обаче са подобаващи да бъдат инсталирани на открито.



„ Нека да не се заблуждаваме, че всеки артикул може да се употребява, където желаяме. Дали може да се употребява и на открито, в това число, защото външната среда е доста неподходяща за този тип електрически произведения. Съответно те би трябвало да са конструирани по подобен метод, че да не позволяват влага и прахуляк, с което може да се докара до случай. Надписът върху тях значи, че това е минималната отбрана, която обезпечава за влага и прахуляк и този артикул може да работи и навън”, уточни Мирослав Йотов, Държавна организация по метрология.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР