Светлана Стойчева-Етрополски е назначена за началник на кабинета на служебния

...
Светлана Стойчева-Етрополски е назначена за началник на кабинета на служебния
Коментари Харесай

Коя е Светлана Стойчева - началник на кабинета на служебния министър на външните работи

Светлана Стойчева-Етрополски е назначена за шеф на кабинета на служебния министър на външните работи. Досега тя е била ексклузивен и пълномощен дипломат на страната ни в Канада. Това стана известно през днешния ден на конференция, на която служебният външен министър Николай Милков показа екипа си.

Стойчева-Етрополски е магистър по стопанска система от Университета за национално и международно стопанство (1992-1997). Специализирала е в Bath College във Великобритания; ръководство на структурни фондове на Европейския съюз в Университета Клингендал, Холандия; водене на преговорния развой в границите на Европейски Съюз към Дипломатическата академия на Хърватия, взаимно с Министерство на външните работи на Дания; както и в Европейската работа за външна активност в Брюксел, Европейския институт по обществена администрация в Маастрихт и в Барселона, Дипломатическия институт към Министерство на външните работи на България.

От октомври 2017 година до юни 2018 година Стойчева-Етрополски е изпълнявала длъжността краткотрайно ръководещ на българското посолство в Отава. От 2014 година до 2017 година е заемала длъжностите първи секретар и консултант, заместник-ръководител на дипломатическото посланичество. В интервала 2007 – 2011 година е била завеждащ консулска работа в Генералното консулство на България в Ню Йорк, а в интервала септември 2009 година –април 2010 година е изпълнявала длъжността краткотрайно ръководещ на генералното консулство.

В Министерството на външните работи Стойчева е заемала следните позиции: Началник на отдел „ Програмни приоритети” в Дирекция „ Комуникационна стратегия” (2003-2006). На този пост тя е изпълнявала функционалностите на старши програмен началник за Програма ФАР – Развитие на гражданското общество; държавен специалист в Дирекция „ Информация, връзки с обществеността и европейска връзка “ (2006-2007); Референт за Съединени американски щати – където е отговаряла по целия набор въпроси на политическия разговор и съдействието на България със Съединени американски щати (2011-2014). През този интервал е отговаряла и за развиването на трансатлантическите връзки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР