Светкавичното разпореждане за изтеглянето на подозрителните храни накара служителите и

...
Светкавичното разпореждане за изтеглянето на подозрителните храни накара служителите и
Коментари Харесай

Продукти с пилешко във Великобритания изчезват от рафтовете заради бум на салмонела

Светкавичното предписание за изтеглянето на подозрителните храни накара чиновниците и касиерите в доста от най-големите английски супермаркети надали не да изтръгват от ръцете на купувачите сандвичи, салати и подготвени ястия с пиле, оповестява dailymail.co.uk. Продуктите незабавно бяха изнесени и от щандовете.

Cranswick, които създават 160 тона варено пилешко месо дневно, споделят, че салмонелата е била открита по време на „ рутинна вътрешна инспекция “.

Продуктите, които може да са инфектирани, са със период на потребление до 11, 12 и 13 май. Агенцията по хранителни стандарти посъветва британците в случай че имат сходни ресурси в хладилниците си, да не ги използват.

Все още не е ясно дали салмонелата е резултат на бактериална болест, която се демонстрира в границите на шест часа до шест дни след инфектирането. Бактерията предизвиква диария, тресчица и стомашни конвулсии и в тежки случаи може да докара до хоспитализация. Всяка година в Обединеното кралство от салмонела умират към 50 души.

Cranswick...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР