Светкавична реакция на Социалната дирекция и Старческия дом в Хасково

...
Светкавична реакция на Социалната дирекция и Старческия дом в Хасково
Коментари Харесай

Светкавична реакция на социалните спаси несретник в Хасково 

Светкавична реакция на Социалната дирекция и Старческия дом в Хасково реши комплицирана обстановка с мъж в безпомощно положение. 77-годишният Лозко и различен път е попадал в полезрението на обществените с отхвърли си да получи помощ. От известно време обаче той е в безпомощно положение, не може да се грижи самичък за себе си. По цели нощи вика за помощ, откакто пада от леглото си. На виковете се отзовавали съседи и полиция. Ситуацията се трансформирала в непрестанно положение за възрастния мъж, а това подлуди съседите му на ул. „ В. Друмев “. Той няма близки, които да се грижат за него, трансформирал е жилището си в склад за вехтории, няма по какъв начин да бъде обслужван там. Тежко е да гледаш по какъв начин се мъчи, описаха съседите.

Вчера след следващото идване на полиция и кола за спешна помощ, съседите позвънили и на Социалните. Служителите пристигнали тутакси и съумели да убедят дядото, че е най –добре да бъде настанен в Старческия дом на Кенана, където за него ще има съответни битови и медицински грижи.В последна сметка мъжът се съгласил и с помощта на бързата работа на чиновници на дома, към този момент е там. Така единствено за 3-4 часа казусът е решен и от тук насетне зависи единствено от волята на 77-годишния мъж да не отхвърля грижи.

Имаме най-малко по 2- 3 сигнала на месец за сходни случаи, постоянно реагираме допустимо най- бързо, разяснява шефът на Регионалната обществена дирекция Петя Ангелова. В доста добра съгласуваност сме със Старческия дом и Общината, добави тя. Ангелова описа, че пандемията доста усложнява работата на обособените служби. Дори когато настаняването е незабавно, би трябвало да се създадат PCR и други проучвания. Обикновено болничното заведение спомага, като приема бедстващите до момента в който бъдат завършени документите. Сега това е мъчно поради претовареността и заплахата от заразяване с коронавирус. В случая пробата е негативен, документите бяха завършени бързо, добави тя.

Зимният интервал е сериозен за доста хора в сходно състояние. Правим какво би трябвало и можем, разяснява шефът на Старческия дом Кина Койнарска. Макар и лимитирани, изключително за мъже, към момента има места в дома. Той е с потенциал от 160 души, а сега обитателите- мъже и дами, са 124. Лозко е добре, за него се поставят нужните грижи, сподели още тя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР