Светият синод, в пълен състав, разгледа предложението на Великотърновския митрополит

...
Светият синод, в пълен състав, разгледа предложението на Великотърновския митрополит
Коментари Харесай

Синодът прие наредба за избирането на епархийски митрополити в бъдеще

Светият синод, в цялостен състав, прегледа предлагането на Великотърновския митрополит Григорий, Плевенски митрополит Игнатий, Пловдивски митрополит Николай, Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, Старозагорски митрополит Киприан, Врачански митрополит Григорий и Доростолски митрополит Яков за приемане на Синодална разпоредба по отношение на избирането на епархийски митрополити в бъдеще.

След извършено гласоподаване Св. синод реши, на съображение член 58, т. 12, по отношение на член 58, т. 7 и по отношение на член 2 от Устава на Българската православна черква – Българска Патриаршия приема текст на Синодална разпоредба по отношение на избирането на епархийски митрополити.

" За " приемането текста на наредбата гласоподаваха: Великотърновски Григорий, Плевенски Игнатий, Пловдивски Николай, Западно- и Средноевропейски Антоний, Варненски и Великопреславски Йоан, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий и Доростолски Яков. Против приемането на наредбата и с изключително мнение гласоподаваха: Ловчански Гавриил, Неврокопски Серафим и Видински Даниил. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР