Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето

...
Светият Синод на родната ни православна Църква категорично изразява своето
Коментари Харесай

Светият синод се обяви срещу „София прайд“

Светият Синод на родната ни православна Църква изрично показва своето отрицание и противоречие, и се опълчва на организирането и провеждането на гей церемониал в скъпата ни столица София “. Това гласи позиция на Българската православна черква (БПЦ). Прайда в София ще се организира в събота – 17 юни. Маршрутът се пази в загадка от съображения за сигурност. По традиция в столицата ще има и контрашествие – в отбрана на фамилните полезности.

„ Водени от угриженост за индивида, който е основан по Божий облик и сходство, с бащинска угриженост подчертаваме изконните истини за човечеството и настоятелно удостоверяваме, че хомосексуалното държание е изцяло умишлено и греховно променяне на дадената от Бога полова еднаквост. Половата ориентировка не е въпрос на избор, а е както свидетелстват страниците на Свещеното Писание – твърдо открита даденост.

Като пастири сме мощно обезпокоени от засилващите се трендове измежду българското общество, в което приемането на хомосексуалните дейности като нещо обикновено и даже естествено измежду младежта се усилва. Проповедта и гласът на Църквата Христова в света наред със своето онтологично деяние - да показва изрично кое е положително и кое е зло е и да проповядва с бащинска угриженост библейските и християнски нравствени полезности завещани ни от Самия наш Творец.

Извършването на греховете на плътското взаимоотношение на хора от еднакъв пол, са противоестествени и неприсъщи на човешката природа. Ето за какво, без значение от събитията при съзнанетелния избор за осъществяването на този грях, Православната черква не може да откри опрощение за сходни дейности и взаимоотношения “, акцентира от БПЦ като претекст против Прайда. От Светия синод са обезпокоени, че за „ София прайд “ е планувана обособена сцена за деца.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР