Свети Валентин не е български празник и някои хора са

...
Свети Валентин не е български празник и някои хора са
Коментари Харесай

Равиоли от червено цвекло с ядково сирене

Свети Валентин не е български празник и някои хора са срещу отбелязването му, само че аз не виждам нищо неприятно в това да се възползваме от непознатата културна традиция, с цел да поглезим сетивата си и да си подарим малко романтика. Затова в случай че решите да изненадате обичания човек с сантиментална вечеря, ви предлагам нещо нетрадиционно с форма на сърце – равиоли от алено цвекло и заряд от ядково сирене.
 Ядковото сирене е известно измежду хората, които се дефинират като суровоядци и заобикалят потреблението на термично обработена храна. То се прави от сурови ядки (най-подходящи са кашу, макадамия и белени бадеми) и хранителна квас. Току-що приготвено прилича прясна рикота, а когато отлежи няколко дни (особено сложено в коландер и притиснато от горната страна с тежък предмет, тъй че оптимално да се изцеди течността от него) стартира да наподобява на зряло сирене.
 Хранителната квас е малко известен артикул, който не трябва да се бърка с познатите квас за самун или бирена квас. Хранителната квас е дезактивирана квас, принадлежаща към царството на гъбите (фунги), която е захранена за 7 дни със захарно цвекло и меласа. В комерсиалната мрежа се предлага под формата на фини сухи люспи с жълтеникав цвят и сиреняво-ядков усет. Използва се във вегетарианската и веганска кухня за обогатяване на усета и поради богатия си комплекс от витамини и минерали, включващ В1, В2, В3, В6, В12, фолиева киселина, селен, цинк и други Освен ядково сирене с нея може да се подготвят солени крекери, да се овкусят салати или да се замести пермезана при сервиране на паста и ризото. Можете да я откриете в по-големите магазини за здравословни храни.
  Продукти за 2 порции:
 4 приблизително огромни глави алено цвекло120 гр ядково сирене (виж по долу)2 с.л. натрошени леко запечени на изсъхнал тиган лешници За ядковото сирене:1 чаша белени бадеми, накиснати авансово във водасок от половин лимон2 с.л. хранителна мая1 с.л. зехтин1 ч.л. сол1 ч.л. кимионЗа дресинга:2 с.л. лимонен сок2 с.л. зехтин1 чаша свеж босилекщипка сол
  Приготвяне:
 Всички артикули за дресинга се изсипват във високоскоростен блендер и се блиндират до приемане на гъст зелен сос.Бадемите за сиренето се измиват добре и дружно с останалите артикули се изсипват в кухненски робот или блендер. Микисрат се 3-4 минути на висока скорост до приемането на еднородна примес с гъстотата и текстурата на сирене рикота.  Цвеклото се измива, завива се във фолио и се пече във фурна на 180С към 40 минути, до момента в който омекне. След като изстине, фолиото се отстранява, кората се обелва и от всяка глава цвекло се отрязват по 3 почти равни по величина кръга с дебелина до 1 см. С помощта на сърцевидна форма за сладки от всеки кръг може да се изреже по едно сърце.Половината сърца се намазват с готовото ядково сирене и върху тях се подреждат останалите сърца. Аранжират се по 3 в паница и се поръсват се с натрошените лешници. Дресингът може да се сервира настрана или да се добави по 1-2 супени лъжици във всяка паница.

За създателя:
Магдалена е хранителен терапевт. Работи най-вече с дами – бъдещи майки, дами с фертилни проблеми, със болести на репродуктивната система или просто с дами, които желаят да се хранят по-добре и да покачат качествотo си на живот. Научете повече на www.zdravismagi.com
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР