Светът загуби Пеле, краля“ на футбола, през 2022 г., но

...
Светът загуби Пеле, краля“ на футбола, през 2022 г., но
Коментари Харесай

„Той ще продължи да живее“: 738 перуански бебета бяха кръстени Пеле

Светът загуби Пеле, „ краля “ на футбола, през 2022 година, само че името му ще продължи да живее допълнително от 700 перуански деца, родени предходната година, съгласно лист, оповестен от Националния указател за идентификация и гражданско положение на Перу, представен от " Barrons ".

Според листата 738 бебета са били регистрирани с имената Пеле, Крал Пеле, Едсон Арантес или Едсон Арантес до Насименто, цялостното име на трикратния международен първенец по футбол, до края на 2022 година

Бразилската звезда умря на 29 декември на 82-годишна възраст и бе оплакан в понеделник на стадиона на дългогодишния си клуб Сантос, където хиляди хора дойдоха, с цел да се сбогуват с него.

Новият президент Луиз Инасио Лула да Силва ще води церемонията по почитанията, до момента в който Бразилия се сбогува с най-известния си наследник на 24-часово бдение във вторник.

Сред перуанските девойки 551 са били кръстени като кралица Елизабет, на името на английската кралица, която умря през септември след 70 години на трона.

Въпреки гибелта на Пеле, най-популярното известно име, употребявано от родителите в Перу, е това на португалската звезда Кристиано Роналдо, като Роналдо или цялостното му име е определено 31 583 пъти.

Футболът беше трайна тематика през 2022 година, с 371 бебета, наречени Лео Меси или Меси, нааржентинския първенец от Световната купа, и 229 Мбапеза френската звезда.

Регистрирани са и 733 бебета, кръстени Маверик, след героя на Том Круз от филмовото продължение на Top Gun, излязъл предходната година.Сред женските имена Руби е отпред в листата с 24 980, следвана от 1787 момиченца, кръстени на колумбийската певица Шакира.

Едно дете, родено предходната година, беше кръстено на милиардера Илон Мъск, до момента в който друго беше кръстено Катарна страната хазаин на Световното състезание през 2022 година

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР