Светът продължава да се бори с пандемията от коронавирус и

...
Светът продължава да се бори с пандемията от коронавирус и
Коментари Харесай

Редица държави връщат по-строгите ограничителни мерки срещу COVID-19

Светът продължава да се бори с пандемията от ковид и редица страни, измежду които Съединените щати и Испания, връщат по-строгите ограничаващи ограничения против разпространяването на инфекцията.

Заради ковид от довечера управляващите в Израел не разрешават всички пътнически полети за и от страната за една седмица.

„ Затваряме летище „ Бен Гурион “ от през днешния ден. Искаме херметически да затворим небето, с изключение на за изключителни случаи, с цел да не допуснем навлизането в страната на други разновидности на вируса “, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху.

Освен това Израел стана една от първите страни, почнали да имунизират младежите против COVID-19. На младежи на възраст сред 16 и 18 години беше сложена първа доза от имунизацията на „ Пфайзер “/„ Бионтех “ предвид на идните изпити в гимназиите.

Правителството на Англия ще разиска през днешния ден въвеждането на по-строги ограничения при пътуванията поради пандемията. Властите обмислят да задължат идващите да прекарват 10-дневна изолираност в хотел, за който ще би трябвало да си заплащат, като метод да се управлява спазването на карантината.

В Австрия маските с по-висок клас на отбрана, вид Еф Еф Пи две (FFP2), стават наложителни в магазините и публичния превоз от през днешния ден.

В Мадрид влизат в действие нови, още по-строги ограничавания, откакто беше установено, че 9% от новите случаи са с английския вариант на ковид. С един час се удължава вечерният час, заведенията за хранене би трябвало да затварят най-късно в 21 ч, като ще се сервира на групи от най-вече 4 индивида. Забраняват се събирания на разнообразни фамилии в частни домове.

В Съединените щати президентът Джо Байдън ще наложи възбрана за влизане в страната на множеството неамерикански жители, обитавали неотдавна в Република Южна Африка. Целта е да се ограничи разпространяването на появилия се и там нов вид на ковид, против който към момента не е ясно дали работят имунизациите.

Байдън ще върне и възбраната за влизане в Съединени американски щати на съвсем всички неамерикански жители, пътуващи от Бразилия, Англия, Ирландия и страните от Шенгенското пространство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР