Светът позабрави за миналогодишната разправия с ваксинацията на Новак Джокович

...
Светът позабрави за миналогодишната разправия с ваксинацията на Новак Джокович
Коментари Харесай

Бащата на Джокович протестира в агитка с лика на Путин: ,,Да живее Русия

Светът позабрави за миналогодишната препирня с имунизацията на Новак Джокович за Australian Open. Сега даже някогашният №1 като че ли съомя да обърне публиката в Мелбърн на своя страна макар спекулациите, че се преструва на контузен, с цел да разконцентрира противницте си, след мача му с Андрей Рубльов.

Колкото и интензивно да се бори за обичта на тенис почитателите, сърбинът систематично среща една голяма спънка да я получи - дейностите и изявленията на татко си Сърджан Джокович

Бащата на Новак се замеси в нов скандал, откакто бе сниман с почитатели пред Rod Laver Arena, развяващи съветски флагове с лика на Владимир Путин. На видеото се вижда по какъв начин Сърджан споделя: " Да живее Русия ".

This is…quite a mess for the, to say the least.

Srdjan Djokovic posing with the pro-Putin rally last night just outside Rod Laver Arena.

The levels of security breakdowns that allowed for this are staggering.

Story/video via:
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)
Организаторите на първия шампионат от Големия шлем за сезона реагираха със мнение, че са " уведомили и напомнили " на играчите и екипите им, чее неразрешено да бъдат показвани съветски флагове, точно заради войната в Украйна - тематика, която не бе подмината през миналата седмица в Мелбърн.

Четирима от почитателите, с които Сърджан е сниман, са арестувани за разпит, а по време на предходния мач на Рубльов, имаше провокация от страна на почитатели, които демонстрират украински байрак. Световният №6, който е руснак, живее и тренира в Испания и се възползва от правилото на Международната федерация по тенис да се състезава под безпристрастен байрак. От началото на войната той е най-активният ѝ съперник измежду състезателите от страната си, като първи зае безапелационна позиция срещу нея и продължава да го прави намерено до през днешния ден.

В срещата от втори кръг против Емил Руусовуори, Рубльов се оплака, че е обиждан и акцентира, че няма никакъв проблем с украинското знаме и националността на хората от трибуните, а единствено с това, че е нагрубяван без причина.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР