Светът отбелязва Деня на любителите на книгата. На този фон

...
Светът отбелязва Деня на любителите на книгата. На този фон
Коментари Харесай

Под 1,5% от родителите в България четат редовно на децата си

Светът отбелязва Деня на феновете на книгата. На този декор една тревожна статистика - под един % и половина от родителите в България четат постоянно на децата си, написа.А 70 на 100 от тях избират детските книги единствено по илюстрациите. Това демонстрира последното изследване на Фондация " Детски книги ". Това е и повода от неправителствената организация да стартират акция за поощряване на четенето.

Инициативата оказва помощ на възрастните да намерят точните книги за своето дете. С помощта на експертиродителите ще могат да изберат най-подходящото заглавие.

" Нейната цел е да помогне точно на родителите на деца до 13-годишна възраст да избират точните книги - книги, които са тествани през нашия опит, моят и на сътрудниците ми, които работят и в действителност дават опция на децата да натрупат познания, да извличат информация, да вземат решения и в същото време да развиват своята прочувствена просветеност ", заявиВалентина Стоева - ръководител на фондация „ Детски книги “.

А неналичието на езикова просвета се оказва измежду главните проблеми за развиване на децата, описват експерти.

" Тук идва и главната цел на акцията. Четенето влияе доста позитивно на способността да се оправяме с житейските ежедневни обстановки и генерално на развиването на всяко едно дете ", обясниНия Арсениева - изпълнителен шеф на верига книжарници.

" Примерът, който даваме, в действителност е най-важното нещо, по този метод и децата ще четат все по-често. Ако ние четем качествена литература и децата ни виждат с брошура в ръка, и те ще четат ", заявиПетя Попова - родител.

А част от приходите от продадените бумаги ще отидат за благотворителна цел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР