Светът на ски-бягането потъна в скръб. Бившата националка на Финландия

...
Светът на ски-бягането потъна в скръб. Бившата националка на Финландия
Коментари Харесай

Светът на спорта потъна в траур. Едва на 36 години си отиде...

Светът на ски-бягането потъна в тъга. Бившата националка на Финландия Мона-Лиса Ноусиайнен е умряла в понеделник вечерта на 36-годишна възраст след дълготрайно боледуване. Новината е доказана от нейното семейство, написа Блиц.

Финландката, която дълго време се състезаваше с рождената си фамилия Малвалехто, има две победи и едно второ място в стартове от Световната купа по ски-бягане. Общо 10 пъти е влизала в Топ 10 на разнообразни надпревари. Носителката е на три златни, един сребърен и един бронзов медали от международни шампионати за юноши.

Ноусиайнен дълго време беше част от финландския тим за Световната купа. Тя приключи кариерата си напролет на 2018 година, откакто не попадна в отбора за присъединяване на олимпийските игри в Пьонгчанг.

В родината си състезателката по ски-бягане беше известна и с музикалния си гений. Тя е приключила влиятелната академия „ Сибелиус “ със свирене на акордеон. Печелила е златен и сребърен медали от музикални надпревари.

Сред изказалите своя потрес от гибелта на Мона-Лиса Ноусиайнен бяха доста известни лица на ски-бягането. Финландската звезда Айно-Кайса Сааринен призна, че дълго време двете са споделяли една стая по време на лагерите на националния тим и по време на надпревари.

Двукратната олимпийска и международна шампионка Юстина Ковалчик беше извънредно къса в тъгата си. „ Нямам думи. Много тъжно “, написа полякинята в „ Туитър “.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР