Светът инсталира 117 гигавата нов капацитет за вятърна енергия през

...
Светът инсталира 117 гигавата нов капацитет за вятърна енергия през
Коментари Харесай

2023 г. беше рекордна година за вятърни инсталации, тъй като светът увеличава чистата енергия, се казва в доклада

Светът конфигурира 117 гигавата нов потенциал за вятърна сила през 2023 година, което е 50% нарастване по отношение на миналата година, което я прави най-хубавата година за регистрирани нови вятърни планове, съгласно нов отчет на комерсиалната асоциация в промишлеността.

Последният отчет за световната вятърна сила, оповестен във вторник от Глобалния съвет за вятърна сила, изследва положението на международната вятърна промишленост и провокации, пред които е изправено при разширението си.

Увеличаването на вятърните съоръжения „ демонстрира, че светът се движи в вярната посока в битката с изменението на климата “, се споделя в отчета.

Но създателите предизвестиха, че вятърната промишленост би трябвало да се усили годишното му повишаване до минимум 320 гигавата до 2030 година, с цел да извърши уговорката на COP28 за утрояване на инсталирания потенциал за произвеждане на възобновима сила в света до 2030 година, както и да извърши упоритостта на Парижкото съглашение за ограничение на световно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР