Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан започна под сянката на войната

...
Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан започна под сянката на войната
Коментари Харесай

``Хамас“ вини Израел за липсата на договорка за примирие

Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан стартира под сянката на войната в Ивицата Газа. Радикалното палестинско придвижване „ Хамас “ упрекна Израел за невъзможността да бъде контрактувано помирение, а испански транспортен съд с 200 тона филантропична помощ се чака да отплава за анклава в околните часове.  

Корабът „ Oупън армс “ с филантропични помощи за линията Газа  към момента не е отплавал от Кипър заради „ механически проблеми “. Плавателният съд е претрупан с 200 тона хранителни артикули за нуждаещите се в анклава, където ситуацията е сериозно, предизвестиха филантропичните организации.

Междувременно Съединените щати и Йордания направиха нова доставка по въздуха като спуснаха с парашути над 11 500 пакета с храна в северните елементи на Газа.

В посланието си за Рамазан американският президент Джо Байдън съобщи, че ще мисли за страданията на палестинците. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за взаимност и поддръжка за страдащите от ужасите в Газа.

Лидерът на ислямисткото придвижване „ Хамас “ Исмаил Хания упрекна Израел, че е виновен за неуспеха на договарянията за прекъсване на огъня като не е дал гаранции за примирието или възможното израелско евакуиране.

От своя страна израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че военните са умъртвили минимум 13 хиляди терористи от началото на войната през октомври. Нетаняху даде обещание също, че армията ще продължи с офанзивата си в Рафах и акцентира, че тя е основна за успеха против „ Хамас “. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР