Свързваме питейната вода с лимон главно с отслабването. От няколко

...
Свързваме питейната вода с лимон главно с отслабването. От няколко
Коментари Харесай

Чудодейните свойства за здравето на водата с лимон

Свързваме питейната вода с лимон основно с отслабването. От няколко години се счита, че пиенето на вода с лимон на празен корем оказва помощ да отслабнете. Вярно ли е? Какви са свойствата на лимоновата вода и за какво е потребна за вашето здраве?

Пиенето на вода с лимон има доста изгоди за здравето. Някои се хвалят, че с помощта на нея са свалили непотребни килограми, други настояват, че са пречистили организма от отрови. Несъмнено лимоновата вода е добър метод за хидратиране на тялото, а освежаващият й усет ви дава сила. Но в действителност ли е допустимо да и се приписват толкоз доста чудодейни свойства?

Лимонена вода - състав

" Отслабващата лимонена вода " не е нищо повече от елементарна вода с прибавяне на изцеден лимонен сок. Вкусът и свойствата на лимона зависят от това какъв брой лимон прибавяме. Можете да пиете този коктейл както топъл, по този начин и леден. Някои прибавят и листа от мента, нарязана краставица, лайм или други цитрусови плодове. Можете да експериментирате по доста способи и всичко зависи от самостоятелните желания.

По подразбиране една чаша вода съдържа сок, изцеден от половин лимон. Такова количество добавя дневните потребности от витамин С и съдържа към 10 калории. Точната хранителна стойност зависи от количеството прибавен лимонен сок, както и от другите съставки - колкото повече добавки (например портокали) има, толкоз по-висок ще бъде резултатът. Само лимоновата вода е нискокалорична напитка с малко захар.

Лимонена вода - свойства

Лимоновата вода е богат източник на растителни съединения, наречени флавоноиди. Много от тях имат антиоксидантни свойства, които оказват помощ за отбрана на клетките от увреждане.

В допълнение, пиенето на вода с лимон:

- може да предотврати появяването на камъни, защото увеличението на количеството цитрат в урината предотвратява свързването на калция с други съединения и образуването на камъни,

- усилва чувството за задоволеност и леко форсира метаболизма, което може да помогне за намаляване,

- съвършено хидратира тялото в горещите дни,

- усъвършенства настроението и прибавя сила,

- противодейства на запек,

- усъвършенства издръжливостта по време на спортни извършения.

Интересно:

Лимонена вода - най-популярните легенди

Около тази известна напитка има доста легенди. Някои от тях са:

" Лимоновата вода оказва помощ за премахването на токсините от тялото. "  

Водата оказва помощ за унищожаване на отпадъците от тялото ви посредством уриниране и здравословно изхождане. Нищо в лимоновата вода обаче не провокира детоксикация.

" Лимонената вода усъвършенства интелигентността. "  

Хидратираното тяло действа по-добре - равнището на централизация и фокус се усъвършенства, само че това не въздейства на равнището на просветеност.

" Лимоновата вода има доста фибри. "  

Лимонът в действителност съдържа пектини, само че когато се разрежда във вода, в действителност има малко от тях.

Няма доказателства, дали топлата или студената вода с лимон е по-полезна. Всичко зависи от нашите желания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР