Сваляме им шапка на мъжете, които знаят как да ни

...
Сваляме им шапка на мъжете, които знаят как да ни
Коментари Харесай

Сваляме им шапка

Сваляме им шапка на мъжете, които знаят по какъв начин да ни смъкват. В деня след Свети Валентин ние седнахме да поразсъждаваме за това, по какъв начин ни ухажват мъжете в един елементарен ден и стигнахме до извода, че тези, които го вършат добре, са малко, само че популярност богу съществуват.

Лу: Според мен ухажването като необикновен тип връзки сред мъжа и дамата, много се е видоизменило в съвремието ни. Като целия ни живот и то е станало доста по-забързано, малко и прибързано. Още с първото блещукане на искрата сме склонни да запалителен огъня, вместо да трием клечките до изнемога. Принос за това имат, несъмнено и двете страни. Но в последна сметка от това страда новата връзка.

Лена: Много обичам нещата да стават постепенно. Като танц. В който има и стъпки обратно. Обичам непредвидени жестове, погледи, в които потъваш постепенно, нови чувства. Тогава в действителност е най-вълнуващата част от една връзка – опознаването на другия и разкриването на личното ти създание пред него. Дори след това връзката да не продължи дълго, помниш една хубава интродукция вечно.

Ели: Имам благи мемоари от преди, когато бях подготвена да се влюбя в (почти) всеки красноречив интелектуалец, който загатва повърхностно Бердяев и Хайдегер в диалога, само че няма пари да си заплати кафето. Тези хора знаят, че могат да омайват с приказки и от време на време карат по този начин с години, че и с десетилетия – все същите нереални монолози „ за живота “ и все по този начин без пукната стотинка. Още познавам няколко такива.

Лена: И аз, само че не желая да имам нищо общо с тях…:)

Лу: Едно от най-силните ми прекарвания, което безусловно ме смъкна в огъня на любовта, беше с един мъж, който на неразбирането ми за какво би трябвало всеки ден да купува нови цветя за всички вази в цялата къща, които никак не бяха малко, от сърце отговори: „ Как за какво, тъй като ти заслужаваш да се събуждаш всяка заран с аромата на прясно откъснато цвете! “. Признавам, че до този миг с български мъж такова нещо не ми се беше случвало. Както и че това подкоси коленете ми, размекна мозъка ми и отвори сърцето ми. Фактът, че той беше видял в мен нещо, което заслужава тъкмо това (не нов парфюм, не спортна кола, не скъпа вечеря), ме влюби в него, а пък на мен ми разреши да извадя на показ тъкмо тази мен, която той беше видял и за която към този момент се грижеше. По-добрата мен, която другояче бях забутала някъде.

Лена: Най-романтичният ден в живота ми е, когато един мъж  свиреше за мен в една зимна гора – сняг, слънце, шумоляща река и предвкусвана наслада. С това не желая да кажа, че мъжът би трябвало да е музикант, макар че това несъмнено оказва помощ:) Когато любовта е същинска, нещата постоянно са хубави, прочее. Не мисля, че мъжът би трябвало да съблюдава някакъв избран канон на държание.  За  мен даже е отблъскваща прекомерната показност и преструване – един мощен мъж, който е кадърен на дребен жест, е за предпочитане пред някой клоун с цвете в уста.

Куси: Няма по какъв начин да не призная, че преди години разбрах, че същински мога да обичам, когато попаднах на човек, кадърен да ми демонстрира любовта си без непотребна пищност и образност. Няма да не помни един летен следобяд в градинката Заимов, когато за първи път чух мъж да рецитира стихове. Бях толкоз изумена и стъписана – светът се завъртя и аз попаднах във въртоп от страсти – бях по едно и също време щастлива и уплашена!

Лу: Колкото по-дълго време останем на вълната на тръпката, без да съкратяваме дистанцията прекомерно интимно, толкоз по-дълго и двамата сътрудници претърпяват идеализирането на другия. Толкова повече позитивни черти откриват един в различен, радват им се по-дълго и усилват шанса по-късно да запазят повече от тези си позитивни чувства, което е главен аршин за възможната дълготрайност и издръжливост на една връзка. Когато съкратим бързо и внезапно дистанцията, доста бързо идеализацията на колегата ни бива изместена от действителността и разочарованията, още доста преди да сме съумели да надникнем зад всички или множеството позитивни черти и същности на обичания.

Куси: Ох….

Лена: Истината е, че ние дамите избираме и решаваме – постоянно е било по този начин. Сега обаче, множеството от нас сме решили да пропуснем етапа на играта и да поемем ролята на завоевателки. Това не е добре за никого – нито за мъжете – тъй като по природа те са тези, които би трябвало да завоюват, нито за дамите, тъй като вместо успеха, те би трябвало да ценят момента на капитулацията.

Куси: Не знам, само че все по-рядко попадам на мъже, които знаят по какъв начин се ухажва жена. Тъпи смешки и директни предложения не липсват, само че фини и галантни жестове все по-рядко се срещат. Според мен българският мъж е прекомерно капризен. Фактът, че светът е изпълнен с елементарно налични дами, подготвени на всичко да се доберат до първокласен мъж, в допълнение задълбочава тази наклонност. В днешно време като че ли дамите се конкурират за мъжете, а не противоположното.

Ели: На всички обвинявания, че не поставят старания и не влагат въображение в ухажването, приятелите ми дават отговор: „ Жените станахте доста нахални “. Един тип – не им се постанова към този момент да поставят доста старания. Не знам дали са прави, само че съгласно мен умеенето на мъжете да наподобяват добре, да са кавалери, да поддържат забавен диалог е въпрос на самоуважение. В последна сметка колкото почитат себе си, толкоз ще почитат и нас.

Куси: Съвременната жена към този момент толкоз доста се е еманципирала, че за нея не е проблем тя да предприеме първата крачка и да продължи по пътя към успеха с всевъзможни средства. Днес да си мъж в съкровен проект е преимущество – сега, в който се листнеш на пазара, мигновено стартират да валят предложения. Предполагам, че главният проблем е в неналичието на дами, които си знаят цената. Истината е, че дамите, които имат убеденост и си знаят цената, рядко се сблъскват с мъже, които смъкват с цепеница, а не с финес и отношение. Според мен този изопачен „ мачо “ има вродения инстинкт да отбягва уверените и стойностни дами.

Лу: Имам един другар, който е имал няколко десетки връзки с дами в живота си и който кардинално е от най-нетърпеливите, скъсяващи дистанцията съвсем незабавно. Голямата обич за него пристигна след 100 дни ухажване на една жена, която просто не разреши той да я превземе, а в продължение на повече от три месеца, с всеки минал ден, с всеки обяд, кафе, вечеря, просто телефонен диалог или замяна на смс-и, съумя да му покаже най-хубавото от себе си, като го остави да я идеализира толкоз дълго, че по-късно той извънредно мъчно можеше да види действителността. И тя към момента за него е любовта на живота му, макар че от дълго време не са дружно и той заплати с цената на тежка меланхолия излизането си от тази връзка.

Куси: Чужденците също са прелестен образец за това по какъв начин би трябвало да се държи един мъж. Те несъмнено са изцяло наясно с разпоредбите на играта и знаят по какъв начин да те накарат да се чувстваш специфична. Тук не е необходим мотив, с цел да получиш цветя, закуска в леглото или непоискана ласка.
 
Ели: Българският мъж като чуе, че съм омъжена и в прав текст му кажа, че няма да има секс, незабавно губи интерес изцяло, както до преди минута с голямо внимание е слушал всяка нелепост, която му описвам. С чужденците не постоянно е по този начин – те не престават да поддържат контакт в случай че им е станало забавно и с някои си останахме положителни познати.

Лу: За мен персонално, това би бил и един доста добър знак за един сериозен, доброжелателен и подготвен за същинско партниране мъж. Не желая да наскърбявам никого, просто в моя живот по този начин се случи, че преобладаващите прекарвания от сходен жанр са ми се случвали с не български мъже.
 
 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР